En este momento estás viendo Cita per a desmontar “l’AVL”

Cita per a desmontar “l’AVL”

Juanma Bádenas de VOX va afirmar que el Partit Popular no té intenció de moure ficha sobre la derogació de l´institució catalanista

El dimarts 12 setembre del 2022, en la Sala Constantí Llombart de Lo Rat Penat, va a estar de Gom a Gom de públic. La cita era; “Desmontat l’AVL”; sent l’orador, Juanma Badenas, regidor de VOX de l’Ajuntament de Valéncia.

Apart de lo que la majoria de valencians ya sabíem, que per a derogar la blindada AVL, és necessari les tres quintes parts de les Corts Valencianes, l’orador, en canvi, sí va donar explicacions prou àmplies, sobre les guilindaines i anomalies de l’Estatut Valencià sobre l’AVL. Una d’eixes anomalies, era que la Generalitat Valenciana és la que dicta com devem expressar-nos, llegir i escriure els valencians, per mig de les Normes del 32 de Castelló, lo que en realitat eren unes bases, i en la que l’únic en estudis Filològics en eixes bases era el Pare Fullana, a lo que es va negar en trobar indicis d’un acostament a l’Institut d’Estudis Catalans (casi cent anys han passat, i no es va equivocar).

Sobre l’Estatut Valencià, a on estan les obligacions de l’us i ensenyança del Valencià per part de l’AVL, l’orador deixa en l’aire quí va ser a l’autor o autors dels texts d’eixes lleis, si va ser escrit pel govern de Zaplana o pel de Jordi Pujol. L’orador sobre el posicionament del Partit Popular, indica, que no té intenció de moure ficha sobre l’AVL. Per a aquells que seguixen confiant en el Partit Popular, respecte els seus vots, pero els que de veres volen a la seua Llengua Valenciana, per a que se’ls ensenyen als seus fills i nets en els coleges, i no es perga nostra milenària llengua, pensar una atra volta en les pròximes eleccions en donar el vot útil als valencians, als que estan anys lluitant pels nostres drets i a la nostra veritat. Som i serem canvi de moneda sempre si nosatros mateixa volem, duem quaranta anys igual, llamentant-nos i tirant la culpa als demés. Cal recordar, que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (catalana), té un cost de quatre millons d’euros, d’a on ixen els alts sòus dels acadèmics valencians i reben les órdens de l’Institut d’Estudis Català, estos acadèmics en canvi, no tenen sòu.

En el Saló Constantí Llombart, es trobava Carlos Flores (VOX), al que en presentar-me com a membre de Consciència Valenciana, i en comentar que no mos coneixia, li comente aixina per damunt el treball que realisem nosatros i atres associacions, en divulgar nostra valencianía, les raïls sobre la nostra història, i que a través de les nostres revista i d’atres associacions, servixen per a fomentar el que no es perga la Llengua Valenciana per no escriure-la i no usar-la. També en donar-li la revista de Consciència Valenciana, li vaig invitar a que la llegira abans de tirar-la a la paperera, a lo que em va comentar “que clar que la llegiria”. Això espere.

Deja una respuesta