En este momento estás viendo Gloria Palau Iranzo, Regina de l´Horta 2023-2024

Gloria Palau Iranzo, Regina de l´Horta 2023-2024

La proclamació es va realizar des de l’edifici de la Casa Vestuari de Valéncia.

Gloria Palau Iranzo va ser proclamada com Regina de l’Horta 2023-2024 el passat dissabte 11 de juny. El ceremonial va començar en la Cridà que es va realisar des de l’edifici de la Casa Vestuari del Tribunal de les Aigües. A continuació se portà a terme la Proclamació de Gloria Palau Iranzo, com a nova representant de l’Horta valenciana, en el Pati del Museu de la Seda; com a curiositat, dir que dit recinte era antigament un hort i en l´actualitat s´ha convertit en zona de jardí i restaurant. A l’acte varen assistir polítics, falleres majors de distintes comissions, associacions culturals, entre elles, l’organisadora de l’event, l’Associació Cultural de l’Horta de Valéncia, i el Grup de Dansa de la mateixa associació.

¿Qui és la nova Regina de l´Horta?

Gloria Palau, treballa com a enfermera en l’hospital Clínic de Valéncia i té un gran compromís en les tradicions valencianes; cal destacar que és fallera de dos comissions, Monteolivet i Palleter-Erudit Orellana, és coneguda la seua passió per l’indumentària, dansa, festes i l’amor per les tradicions de la nostra terra.

La Regina de l’Horta és un títul honorífic que encarna una figura important en les festes tradicionals valencianes. El seu paper és representar a l’horta valenciana en actes oficials, presidir actes festius durant les celebracions, colaborar en entitats i associacions de la comarca, aixina com la presidència de la Junta Local Fallera. Ademés, té la tasca d’entregar els premis als agricultors locals pels seus productes i el seu treball en l’horta. També, s’encarrega de fomentar la convivència i el respecte entre el veïnat de l’Horta, aixina com de difondre l’image i preservar els valors d’esta comarca. En resum, l’és una figura simbòlica que representa l’importància de l’horta valenciana en la cultura i l’economia de la regió.

L’Horta de Valéncia Patrimoni Agrícola Mundial

L’Horta valenciana, que té més de 1200 anys d’antiguetat i conta en una superfície de 28km2, des de 2019 és considerada per l’ONU Patrimoni Agrícola Mundial i recorda la «importància de cuidar i salvaguardar el patrimoni agrícola mundial, els seus paisages i la biodiversitat que els rodeja». L’Horta de Valéncia és un dels quatre Sistemes reconeguts i preservats des del 2019 en Espanya.

Membres de Consciència Valenciana varen assistir invitats, precisament, per l’Associació Cultural de l’Horta de Valéncia a este emotiu acte en el que es va impondre a Gloria Palau, la banda verda que l’acredita com a Reina de l’Horta de Valéncia 2023/24 i que la convertix en pregonera d’infinitat d’actes fora i dins de la Comunitat Valenciana. En el número 38 de la Revista de Consciència Valenciana, oferirem informació ampliada sobre la Cridà i Proclamació de Gloria Palau Iránzo, a la que li desigem un feliç regnat.

Francesc Antoni

Deja una respuesta