En este momento estás viendo Talent valencià sense barreres

Talent valencià sense barreres

Este jove i talentós valencià es dedica a fer d’est un món millor, derribant barreres i trencant estereotips, ensenyant-nos que en esforç i constància és possible.


Eros Recio és un artiste en tota l’extensió de la paraula: actor, ballarí i dibuixant de còmics, i tot un eixemple de superació ya que es va convertir en el primer ballarí professional en síndrome de Down. Promotor incansable de l’accés a la cultura per a les persones en diversitat funcional com a element d’inclusió i integració, és també el creador de la bandera que identifica al colectiu de les persones en discapacitat.

El passat dijous 30 de juny, vàrem tindre la fortuna d’assistir en la nostra sèu de Consciència Valenciana, a l’ensaig general de l’obra escènica “Memòries del Rei d’Ucrània” que Eros Recio presentarà próximament.

Eros en la seua trayectòria professional ha segut premiat en varis països, Estats Units, Alemània o Espanya entre ells, sent guardonat fa menys d’un any, en 2021, en el Premi Carlomagno d’Espanya pel seu proyecte Euroinclusión, que otorga el Parlament Europeu en cada u dels països membres, junt en la Fundació Premie Internacional Carlomagno.

El proyecte de Recio va conseguir el respal de tots els membres del jurat, que ho varen elegir per unanimitat guanyador entre els 34 propostes presentades, sent la primera volta que ho guanyava una persona en discapacitat, en un proyecte inclusiu d’àmbit europeu, per a l’integració de les persones en diversitat funcional, lo que li va otorgar les felicitacions de les més altes instàncies, tant de la Generalitat Valenciana, com del Govern espanyol i dels Reis d’Espanya, pel seu eixemple de superació i integració humana.

Li desigem molta sòrt en la seua participació en el pròxim festival, i tot l’èxit en la seua tasca de concienciació i visibilizació del colectiu de persones en distintes discapacitats.

—> Versión en Lengua Española

Deja una respuesta