En este momento estás viendo Les Creus de Maig

Les Creus de Maig

La Creu Solidària de lAssociació Cultural L´Horta, més que una Creu de Maig.

L’Associació Cultural L’Horta, va invitar a Consciència Valenciana este passat dissabte 30 d’abril, per a que assistírem a la creació de la seua Creu de Maig d’enguany 2022, dita escultura ha segut una innovació i un canvi en la seua realisació a lo que nos tenen acostumats a vore-les en els nostres carrers.

Les Creus de Maig és una festa tradicional, que consistix en la creació de grans creus per mig d’art floral, que es coloquen el 3 de maig en el centre de molts carrers i places. Les creus s’elaboren en flors, encara que poden utilisar-se atres adorns com a flors seques o llums.

En la ciutat de Valéncia es realisa des de 1926 un concurs en el que participen entitats com a Comissions Falleres, Coleges, Parròquies i atres associacions, que rivalicen per a engalanar els carrers en les seues creus, també en la porta principal de l’Ajuntament lluïx la tradicional creu de maig que elabora l’Escola Municipal de Jardineria i Paisage de l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins singulars, esta, fòra de concurs.
La festa de la creu té el seu orige quan Santa Elena va trobar la Santa Creu un 3 de maig, i per a comprovar que es tractava de la creu autèntica la va colocar sobre els malalts i els va curar. Quan anava a morir Santa Elena va demanar a tots els que creïen en Crist que celebraren la commemoració del dia en que va trobar la creu.

La Creu Solidària és el nom que L’Associació Cultural L’Horta ha decidit posar enguany, encara que en les imàgens es veuen animals, flors de la nostra horta i algun detall més, el posar-li Creu Solidària, es deu a que esta associació, està arreplegant tapons de plàstics per a poder colaborar en una associació en la compra de muletes, cadires de rodes, aixina com atres accessoris per a gent que ho necessita.

La veritat que si teniu temps de passar per l’Ermita de Vera a vore la Creu Solidària vos sorprendrà l’escultura feta per esta associació. Estan presents, com sabeu, al costat del conegut restaurant El Famós, a on acodixen molt estrangers i no paraven de fer fotos i inclús es creïen que era una falla, val la pena vore-la.

Pròximament es donara més coneiximents d’esta associació, en la que es dedica a denunciar la deterioració de les barraques de l’horta valenciana, inclús a reformat alguna, estan en el respal a l’agricultor i les seues necessitats, a la que s’oferixen a vendre els seus productes.

Deja una respuesta