En este momento estás viendo Tots els dies 9: Mariano Liñan i Morello

Tots els dies 9: Mariano Liñan i Morello

Este dissabte 9 d’abril, Consciència Valenciana ha estat de nou, com ve ocorrent  en “Tots els dies 9“, ademés ha coincidit en la data del dia.

Convenció Valencianista és l’organisadora de portar a terme tota esta llabor, a la que assistixen vàries associacions valencianistes com la nostra, i esta volta, s’ha fet un recorregut per les primeres fonts del Cap.i Casal.

El Dr. Fernando Sastre ha segut el croniste d’este dia, dedicat a Mariano Liñan i Morello (Vila Nova del Grau, 1/11/1769- Madrit, 14/ 5/1844), va ser catedràtic de llengua àrap en la Universitat de Valéncia, Canonge, beneficiat de Sant Nicolau, diputat de les corts espanyoles 1820, Prócer del Regne de Valéncia en les corts de 1834, Comisari General de la Santa Creuada.

En 1844, va ser nomenat Bisbe de Terol, carrec que no va aplegar, ya que va morir. Sent un home adinerat, en morir, va deixar en el seu testament els diners per la ruta d’aigües a la capital valenciana. D. Fernando Sastre, a part de contar la vida de Mariano Liñan i Morello, nos ha fet un recorregut a les primeres fonts d’aigua instalades en el Cap. i Casal, aixina de com va ser la construcció per a aplegar l’aigua a les cases i places de dites fonts.

Molt interessant i com sempre és un plaure el conéixer a personages valencians desconeguts, molts d’ells per als valencians.

Deja una respuesta