En este momento estás viendo Per fi una bona noticia: La planta Volkswagen-Ford ve a Sagunt.

Per fi una bona noticia: La planta Volkswagen-Ford ve a Sagunt.

El municipi valencià de Sagunt, ha triumfat sobre el restants candidats i ha conseguit fer-se en el proyecte de la fàbrica de bateries de Volkswagen que es començarà a alçar enguany i estarà operativa en 2026.

A pesar, posiblement, de les accions anti valencianes i, per part tant de l´Ajuntament de Valéncia, com des de la Generalitat Valenciana, el “Sr. Chimo” i la “Sra. Mónica” i els seus sequasos, no han vençut les sinergies que s´han produït entre Volkswagen i Ford Almusafes, la nova planta de components i bateries per a la automoció i es supon, que per algunes atres activitats industrials.

La gigafactoria que fabricarà bateries per a coches elèctrics, va a instalarse en Sagunt, per ser una petició de la factoria Ford Almusafes i per a obtindre més productivitat. La seua elecció ha vingut determinada per les seues bones conexions ferroviàries i marítimes, dispondre de suficient sol per a acollir tant a Volkswagen com a l’indústria auxiliar que comportarà, estar en una zona que dispon de mà d’obra qualificada i també per tindre accés a energia verda.

Açó supondrá la creació de, aproximadament, entre 3000 y 5000 puestos de treball directes, més el increment en la economía pels inderectes, ademés de una inversió en infraestructures de 2000 millons de euros.

Un gran proyecte durà grans beneficis.

Vicent Corbalán i Ortuño

Deja una respuesta