En este momento estás viendo Dia Mundial del Síndrome de Down

Dia Mundial del Síndrome de Down

Ahir dilluns  21 de març, va ser el Dia Mundial del Síndrome de Down i volem aportar el nostre granet d’arena per a que es porte a terme l’inclusió real de les persones en síndrome de Down i atres discapacitats.

En decembre de 2011, l’Assamblea General va designar el 21 de març Dia Mundial del Síndrome de Down. El síndrome de Down és una alteració genètica causada per l’existència de material genètic extra en el cromosoma 21 que es traduïx en discapacitat intelectual.

L’incidència estimada del síndrome de Down a nivell mundial se situa entre 1 de cada 1.000 i 1 de cada 1.100 recent naixcuts.

L’ONU vol generar una major consciència pública sobre la qüestió i recordar la dignitat inherent, la valia i les valioses contribucions de les persones en discapacitat intelectual com a promotors del benestar i de la diversitat de les seues comunitats.

Aixina mateix, vol resaltar l’importància de la seua autonomia i independència individual, en particular la llibertat de prendre les seues pròpies decisions.

L’accés adequat a l’atenció de la salut, als programes d’intervenció primerenca i a l’ensenyança inclusiva, aixina com l’investigació adequada, són vitals per al creiximent i el desenroll de la persona.

A principis del sigle XX, s’esperava que els afectats  vixqueren manco de 10 anys. Ara, prop del 80% dels adults que ho patixen superen l’edat dels 50 anys.


Font L’ONU

Deja una respuesta