En este momento estás viendo 3 de març: DIA DE LA LLENGUA I CULTURA VALENCIANA

3 de març: DIA DE LA LLENGUA I CULTURA VALENCIANA

Els valencians celebrem hui 3 de març el Dia de la LLengua i Cultura Valenciana, data en la que es commemora la mort d´Àusias March (Valéncia 1400, Valéncia 3/3/1459), va ser cavaller i poeta medieval en Llengua Valenciana, va ser el primer poeta cult valencià, sent un dels poetes més importants de la lliteratura valenciana del Sigle d’Or de les Lletres Valencianes.

Totes les seues obres estàn escrites en Llengua Valenciana.

La Llengua Valenciana va tindre el Sigle d’Or en els finals del sigles XIV, XV i principis del XVI. Va ser abans que el Sigle d’Or del castellà i portugés (s.XVI), inglés (s.XVII), el francés i l´alemà (s.XVIII). Solament el valencià i el castellà tenen Sigle d’Or en Espanya, els dialectes català i gallec, no tenen, i el vasc tampoc.

Que tingau un bon dia de Cultura i Lletres.

Deja una respuesta