En este momento estás viendo La cavalcata de les Magues de Ribó

La cavalcata de les Magues de Ribó

La primera volta que es va celebrar esta cavalcata, va ser en l’any 1937, pel llavors de govern de la República, el qual es va traslladar a Valéncia en acabant de començar la Guerra Civil espanyola, en aquell any, la música i magues varen ser les protagonistes, junt a la propaganda política de la desfilada, d’una cavalcata que enaltia a Largo Caballero, Stalin i als sindicats,i entre atres coses, agraïen el respal soviètic, va ser per a alegrar als chiquets, especialment als refugiats i acollits en la ciutat de Valéncia, ademés de substituir la cavalcata dels Reixos Macs, per tractar-se d’una festa religiosa, que el govern republicà va prohibir.

La notícia és que l’ajuntament l’ha etiqueta com a Festa Tradicional esta cavalcata de Magues de Giner. L’alcalde de Valéncia Joan Ribo du 5 anys consecutius realisant-la en la nostra ciutat de Valéncia. Lo que no s’entén que es pose com a festa tradicional una festa que no ha tingut arraïlada en esta ciutat ni ha passat de generacions a atres generacions, lo que dona a pensar, que el mateix alcalde Joan Ribo, declara la seua festa i la d’una associació (Societat Coral Micalet) en tradicional, en que l’ixen a desfilar els socis i amics d’abdós per a passar una vesprada chula i divertida. Quan mire el diccionari la paraula tradició m’ix lo següent:

Transmissió o comunicació de notícies, lliteratura popular, doctrines, ritos, costums, etc., que es manté de generació en generació.

Si em guie per la paraula tradició, caldrà esperar a que passe de generació a generació esta cavalcata per a que siga tradicional. El consistori té a funcionaris d’història i tradicions valencianes, ells deuen velar per estes coses, a no ser que siga una imposició de Joan Ribo. Pero la veritat que no té futur, des de l’oposició ya estan dient que es retira en quant apleguen al poder. Les ventages que tindrà esta associació (Societat Coral Micalet) els servirà per a evitar-li tràmits, per eixemple, el no tindre que demanar permissos a Patrimoni per a l’ocupació de la via pública.

La Festa de l’Infància gojarà, d’esta forma, en el seu aspecte organisatiu, del mateix tracte que Els Reixos Macs, els carnestoltes, la Semana Santa i el 9 d’octubre per eixemple. Este alcalde més que progressiste, li agrada impondre als seus ciutadans els seus ideals i els seus interessos a pur de decretats. Pareix ser que els ciutadans paguem els nostres imposts, per a que ell els repartixca entre associacions antivalencianistes i en dubtosa formes de gestionar-los. També recordar que els republicans valencians que varen lluitar contra el fascisme, mai varen tindre el complex o inferioritat de dur sempre la Senyera, allí a on anaren, no com ara que els republicans porten la cuatribarra. Vixquen els Reixos Macs

Ahir l’Ajuntament va tornar a celebrar la seua Festa Tradicional en totes les despeses dels valencians, i com es va demostrar els ciutadans li hem donat l’esquena a esta festa dels amics de l’alcalde Ribo, a la presència del qual, segons senyes de vàries agències de notícies, varen anar prop de trescentes.

En canvi, ahir també es va celebrar la bendició d’animals de Sant Antoni en el carrer Sagunt del Cap i Casal, en la que si va estar la Policia Local montada en uniforme de gala, les Falleres Majors de Valéncia, l’Honorable Claraviesa de les Festes Vicentinas, la Reina dels Jocs Florals de Lo Rat Penat, el Cardenal Arquebisbe de Valéncia Antoni Cañizares, gent de l’horta en els seus carros i animals i una gran afluència de gent a l’acte que va abarrotar el carrer Sagunt i afluències, pero el nostre alcalde preferix la seua festa.

Deja una respuesta