En este momento estás viendo Queixa al Senat per l’us dels termes «país valenciá» y «països catalans»

Queixa al Senat per l’us dels termes «país valenciá» y «països catalans»

Des de la Associació Consciència Valenciana volem manifestar en tot respecte una queixa i exigir la rectificació pertinent, relativa a la decisió que varen prendre el passat 03 de novembre, d’extrema gravetat per a la ciutadania del nostre Històric Regne de Valéncia, hui denominat Estatutariamen Comunitat Valenciana.

Estem en total desacort en el tractament que han aprovat vostes en la taula del Senat, per la qual es pot denominar Països Catalans o País Valencià a una comunitat, la Comunitat Valenciana, a on esta denominació no existix ni ha existit mai.

Les disposicions llegals que es vulneren, relatives al nostre Estatut d’Autonomia Llei Orgànica 5/1982, i que poden consultar fàcilment en l’apartat Biblioteca de la web pública del Senat, diuen:

  • Artícul primer.  El Poble Valencià, històricament organisat com a Regne de Valéncia, es constituïx en Comunitat Autònoma, dins de l’unitat de la Nació espanyola, com a expressió de la seua identitat diferenciada com a nacionalitat històrica i en l’eixercici del dret d’autogovern que la Constitució Espanyola reconeix a tota nacionalitat, en la denominació de Comunitat Valenciana.
  • Artícul segon.  El territori de la Comunitat Valenciana comprén el dels municipis integrats en les províncies d’Alacant, Castelló i Valéncia.
  • Artícul quart.  La Bandera de la Comunitat Valenciana és la tradicional Senyera composta per quatre barres roges sobre fondo groc, coronades sobre franja blava junt a l’asta.
  • Artícul sext.   La llengua pròpia de la Comunitat Valenciana és el valencià. L’idioma valencià és l’oficial en la Comunitat Valenciana, de la mateixa manera que ho és el castellà, que és l’idioma oficial de l’Estat.

Eixa Institució de l’Estat Espanyol, el Senat,  que irònicament és una Cambra de representació territorial, no és en modo algun un orgue competent per a reescriure la nostra història ni ignorar les nostres lleis.

Nos referim a la nostra història real, en la que trobem abundant documentació des de fa uns huit sigles sobre la nostra Llengua Valenciana, aixina com la nostra denominació Regne de Valéncia.

El terme País Valencià, no ha existit mai oficialment, encara que des de partits polítics antivalencians, varen intentar introduir-ho durant la 2ª República en la redacció d’un estatut d’autonomia per al nostre territori, pero mai va aplegar a aprovar-se.

La Generalitat de Catalunya inclou a Valéncia dins de la patranya dels «països catalans» en publicacions oficials, i vostes,  per la seua poca cultura, o com a resultat d’intrigues polítiques i pressions de grups minoritaris, dels que necessiten els vots per a mantindre’s en el silló, ho admeten, ignorant la voluntat del poble valencià.

La ciutadania cada volta té menys credibilitat en les institucions, i vostes, en este tipo de joc polític, fan encara més que la ciutadania desconfie d’estes institucions. En l’assunt aprovat, demostren que el dia de dema, quan governe atres persones en els llocs que hui vostés estan assentats podran fer lo mateix en atres comunitats, estan conseguint que la política siga un circ.

Els polítics estan per a millorar el benestar dels seus ciutadans, infraestructures, etc. i no enfrontar territoris en uns atres.

Igual que es manipula a un polític, també es manipula l’història feya a on interessa.

Per a ser vostés persones que se supon que tenen la capacitat i l’obligació de resoldre problemes dels ciutadans, lo que fan és enfrontar-nos.

Exigim respecte pel poble valencià i les nostres lleis.

Ver versión en castellano.

Deja una respuesta