En este momento estás viendo ¿Per qué els barris del Cap i Casal están enfrontats a l’Ajuntament de Valéncia?
Ciudad de Valencia-foto Las Provincias

¿Per qué els barris del Cap i Casal están enfrontats a l’Ajuntament de Valéncia?

Des d’esta Associació Cultural Valencianista Consciència Valenciana, es volem adherir a les queixes i reindivicacions que estan sofrint els nostres barris per la desídia d’este ajuntament, ya que són multituts de problemes que estan ocorrent diàriament els nostres veïns.

Possiblement no quede algun barri de la nostra ciutat que en estos dos últims dos anys hagen tingut agressions a ciutadans, aixina com la convivència pacífica que desige en zones com el Barri de Beteró, a on en el grup Verge del Carmen estan ocupant cases per mig del método de patada a la porta, a on segons veïns hi ha cases en animals com a galls de baralla, a on ha creixcut l’insalubritat pel creixent número de rates i panderoles, a lo que se li afig les fogueres i vehículs sense control pels seus carrers. No els agradaria tornar a manifestar-se una atra volta per si les drogues tornen a l’entorn.

Barri de Beteró-Foto Cadena Ser
Barri de orriols-foto el Diario

En el barri de Orriols, últimament s’estan produint manifestacions contra la delinqüència, barralles i drogues. Segons veïns de molts anys en el barri i coneixedors dels problemes d’ell, no és de l’immigració, com si han volgut implicar la culpa a este colectiu un partit polític. Els lemes que duen en estes manifestacions són “¡Ribó, escolta, el barri està en lluita“, “¡en delinqüència, no hi ha convivència!“, “¡Orriols, unida, mai serà vençuda“.

En el Cabanyal és un atre dels llocs que estan estos dies en les portades de la prensa, en el mateix problema de molts barris. Els seus veïns solen sofrir acossaments i amenaces. També patixen les ocupacions illegals, lo que produïx desavenències entre el veïnat. Un atre dels problemes que està més perjudicant al barri és el de les drogues, cal dir que este fenomen ve de molt més arrere. A lo que cal afegir que l’ajuntament promou un hotel de quinze plantes i zona comercial front a l’Hotel Les Arenes, a on quinze associacions han presentat alegacions. El Cabanyal no vol tant pla urbanístic turístic i més mesures socials.

El Cabanyal – Foto Vero4travel
Velluters-Foto 20 minutos

Velluters és un atre eixemple d’abandó del barri, a on en els solars abandonats hi ha multitut de nius de rates i panderoles, a lo que se li afig el problema de la prostitució i inseguritat. També conta en un alt percentage de cases ocupades per persones sense recursos.

En Malilla a on estan sorgint grans edificacions i urbanisacions, els veïns duen anys demanant coleges, millores de transport i un millor centre de salut, este últim pareix ser que s’està portant a terme mencionades obres. Sense estes millores de comunicació i dotacions, en uns anys el barri serà un caos circulatori, puix hi ha pendent un proyecte de reduir l’entrada a valència per la pista de Silla.

Malilla-foto Valencia Parcs de Barri
Peñarroja-Foto Valencia News

Els veïns de Penyaroja es troben també en lluita contra l’ajuntament, puix una recalificació en dos solars a on tenien que anar dotacions públiques, ara es construiran en ells blocs de vivendes, segons l’associació, el problema a passat d’un barri a un atre, cal recordar que l’empresa constructora beneficiada anava a construir en la zona de tabacalera, una actuació que va donar el vist i plau per llavors el govern del PP, per la que Salvem Tabacalera denuncie els fets, per lo que una sentència del Tribunal Superior de Justícia anule dita actuació. L’ajuntament per no pagar a la mencionada empresa en diners municipals, va cedir estos solars. Unes atres dels seus reindivicacions és el soterrament de les vies del tren, este problema du décades sense ser solucionat.

Marchalenes és un atre foc d’inseguritat d’este barri, aixina com el no poder descansar per culpa dels botellons en el parc de Joaquín Dualde, a on es reunixen numerosa gent de distintes bandes a beure alcohol a mija vesprada i acaben de matinada en música. Açò provoca que este ple d’orines i brutea del parc. Cal recordar que este estiu passat, una cridada a la policia per a que actuara en el parc de Marchalenes, les forces de l’orde es varen trobar una emboscada a la seua arribada per part de gent jove, on varen tindre que enviar més reforços i antidisturbis per a controlar la situació.

Foto el Valenciano
Foto El País

No solament són estos barris els afectats per la desídia d’este ajuntament, hi ha molts més problemes en atres barris, i tots coincidixen per la nocura per part del consistori de la seguritat en tots els barris del Cap i Casal. També la protecció del patrimoni, circulació, transport públic, dotacions i millores en un alt percentage de barris, etc. Les últimes estadístiques de la nostra ciutat sobre la delinqüència, nos dona un resultat escalofriant, pugen els delictes un 36%, els robos en domicilis un 78%, els furts un 66%. Un atre problema sense resoldre, seguix sent les coes de la vergonya i els sense sostres. Encara havent organisacions privades com a associacions, que ajuden a este tipo de gent en menjar i roba, és la numerosa gent fent coes en menjadors socials. La pobrea o exclusió en la nostra ciutat està afectant a més de 60.000 menors.

¿Està l’Ajuntament desbordat en tants problemes?. ¿És necessari les duplicació de departaments per a solucionar els problemes dels ciutadans? ¿On està este ajuntament que junt als seus socis anaven a rescatar a la gent?. ¿Algú sap per qué el regidor Grezzi seguix en el seu lloc mentres l’EMT està en una situació de bancarrota? La veritat és que hi ha més preguntes que contestacions en este govern municipal, ¿de veres es gasten els nostres diners d’imposts en el benefici dels nostres ciutadans?

Deja una respuesta