En este momento estás viendo ¿No hi ha Consciència Valenciana en el mon faller?

¿No hi ha Consciència Valenciana en el mon faller?

Està circulant per internet una foto de la Fallera Major de Valencia en una dedicatòria que ha fet que ploren de rabia nostres ulls i nostra consciencia valenciana estiga dolorida al vore l’escritura que en ella apareix.

Ixa dedicatoria desprecia a nostre Idioma Valencià, tan clar i net que sona a musica.

No sabem si es del seu puny i lletra, volem pensar que no perque parlar o escriure en catalá, seria l´últim que deu fer una Fallera Major de Valéncia, la Reina representant de les dones valencianes del Cap i Casal i molts pobles de nostra nacionalitat.

Pot ser  la dedicatòria  l’ha fet o redactat algú colaboracioniste del pancatalanisme, que tants hi han en l´ajuntament i en les institucions valencianes.

En llengua valenciana la dedicatoria sería aixina:

Fruïx o goja al màxim d´este any o d’enguany en molt d´afecte. Consuelo FMV2020.

Pero la dedicatòria demostra fins a on s´han introduït els pancatalanistes que han conseguit que en les escoles es deprenga català, que suponem qué´s lo que a li ha passat a Consuelo Llobell.  

Per a caramull, en la Cridà d´ahir dumenge atra volta a la Fallera Major 2020 se li han escapat paraules que no son valencianes, pero lo mes greu es que als fallers que omplien la plaça front a les Torres de Serrans no se´ls hagen escapat cap de chiulit de protesta al oir les paraules catalanes com: aquesta, gaudir, amb entre atres, ¿que´ls passa als fallers? ¿ya estan tots catalanisats, son ignorants, estan bojos, o no tenen gens de consciencia valenciana?.                  

¿Les Falles son associons culturals?¿Qué passa en lo mon faller? ¿No teniu gens de cultura valenciana?.

Fa poc una comissió de l´eixample s´engoli un menú català, sense que ningú dels trenta i tants fallers que eren, tinguera gens de consciencia valenciana i s´alçara de la taula de MasterChef que era el promotor de l’acte.

¡Protesta Reina Fallera!, ¡Protesta mon faller! Denuncieu i rebugeu l’intrusio dels pancatalanistes, o per lo manco utiliseu la normativa valenciana de Les Normes d’El Puig, podeu ajudarse del diccionari de la Real Acadèmia  de Cultura Valenciana en els escrits y parlaments públics que feu.

Definitivament nos fa falta una plataforma o un partit valencianiste que tire de les Corts Valencianes, que´s d´a on ve la cultura, al venuts colaboracionistes del pancatalanime i se done en les escoles Llengua Valenciana.

Consciéncia Valenciana

Deja una respuesta