En este momento estás viendo La Generalitat Valenciana pren el pel al Tribunal de les Aigües i s´aprofita del seu prestigi

La Generalitat Valenciana pren el pel al Tribunal de les Aigües i s´aprofita del seu prestigi

Este es l’escrit que hem dirigit a tots i cada un dels sindics del Tribunal de les Aigües, davant l’utilisacio que ha fet la Generalitat Valenciana d’esta prestigiosa institucio, la mes antiga d’Europa i Patrimoni cultural immaterial de l’humanitat.

Estimat membre del Tribunal de les Aigües:

A caigut en nostres mans un eixemplar del calendari per al present any 2020  que a editat la Generalitat Valenciana en l´image de portada de nostre admirat, estimat i benvolgut Tribunal de les Aigües i la veritat es que dit calendari nos ompli de rabia i de vergonya als components de nostra associació i segur que quan fem públic este escrit també tindran els mateixos sentiments tots els components de les entitats valencianistes que existixen en nostra Nacionalitat Valenciana.

Els senyors de la Generalitat Valenciana els han pres el pel i s´han aprofitat del prestigi del Tribunal de les Aigües per a donar com a bones paraules que son alienes a la Llengua Valenciana i se referim concretament al noms valencians del mes de GINER que els colaboracionistes del pancatalanisme posen en el català gener i al mes de DECEMBRE que l´escriuen en el català desembre i també el nom del poble de CHIRIVELLA li posen el català Xirivella, i per a més inri tots els noms del santoral son en castellà, quan, ya que tots els titulars supostament estan en valencià, tenien que ser en nostre Idioma Valencià tan clar i net que sona a música.

Açò senyor Síndic passa per la despersonalisació de cultura valenciana a la que nos ha somet des de fa sigles el centralisme estatal a la majoria dels valencians de tot  l´Històric Regne de Valéncia i, d´eixa manca de cultura valenciana s´aprofiten tant els partits centralistes, que en tal de governar admeten les imposicions dels independentistes catalans, com, des de fa uns cent anys, s´aprofiten els valencians colaboracionistes pancatalanistes, i més ara que´ls tenim manant en la Generalitat, els quals aprofitant-se de eixa falta de coneiximent de lo valencià de la majoria, en este cas, aprofitant-se de la bona fe dels membres de l´institució que´s Patrimoni cultural Immaterial de l´Humanitat, posant paraules catalanes en un calendari “supostament valencià”.

Aixina el valencianet d´a peu se ho traga, pensant, que si el respectat, admirat i volgut Tribunal de les Aigües ho admet, de veres serà, i aixina poc a poc van suplantant nostra dolça Llengua Valenciana pel rebordonit i inventat català.

Nosatres els recomanem  que, ya que tenen a les dos entitats senyeres de la cultura valenciana prop de vostés, consulten els seus escrits públics en la Real Acadèmia de Cultura Valenciana o en lo Rat Penat, i que en les pròximes eleccions voten a un partit valencianiste per a be de tots els valencians.

Molt atentament. La junta directiva.

Deja una respuesta